top of page

Dansen is beleven ...

Van Kleuterdans tot Klassiek Ballet tot Hip Hop tot dansproductie. 

Onze dansschool kent een uitgebreid en veelzijdig aanbod. 

Kinderen, jong en oud kunnen terecht voor danscursussen in diverse dansstijlen en een breed aanbod van oriëntatiecursussen tot talentontwikkeling.

ONZE

dANSSTIJLEN

Elke cursus staat in het teken van de dans als podiumkunst. Dans is op alle mogelijke manieren de inspiratiebron. Het gaat om het aanleren van danstechnieken, het repeteren voor een voorstelling en...  het beleven van plezier in lichaamsbeweging en dans. 

Creatief bezig zijn met dans betekent dans uitvoeren, dans maken en dans zien. 

Voor de allerkleinsten is er Kleuterdans gevolgd door Funky Ballet Kids.  Vanaf 8 jaar kunnen leerlingen kiezen voor een specifieke dansstijl of een combinatie maken van diverse dansstijlen. 

In onze dansschool mag en kan iedereen zichzelf zijn naar zijn of haar talenten. Geen strijd of competitiesfeer zoals in een wedstrijd.  Dansen als een totale sportieve, artistieke en ontspannen hobby !

 

           De keuze van de juiste dansstijl maak je door het te proberen ...                                                                   onbekend is onbemind !

KIDS
DANS

KLEUTERDANS

Woensdag 13u30  /  vanaf 3 j.

Voor kleuters is de wereld één grote ontdekkingstocht. Grenzen tussen fantasie en realiteit, tussen ik en jij, nu en later, worden afgetast. Al dansend ontdekken ze deze grenzen, tussen hun eigen lichaam en de wereld om zich heen.

Kleuterdans stuurt de ontwikkeling van motoriek, fantasie, expressie en muzikaliteit.

Door middel van liedjes, dansspelletjes en improvisatie leren de kleuters zich op 

verschillende manieren dansend te uiten, waarbij hun eigen fantasie centraal staat.

                                             

Vanaf 3 j.

Promo-actie September met GRATIS danspak !

Woensdag 14u30  /  vanaf 6 j.

FUNKY BALLET KIDS

In de lessen Funky Ballet Kids leer je met plezier middels de ballettechniek sierlijk en expressief bewegen op mooie dansante muziek.

Er wordt gewerkt aan een goede lichaamshouding, dansgevoel, muzikaliteit, lenigheid, souplesse, coördinatie, uitvoering en uitstraling.

Het is een vervolg op kleuterdans met het accent op Klassiek Ballet maar met nog steeds veel aandacht voor de leefwereld van het kind. 

In deze les maken de kids ook kennis met verschillende up-to-date dansstijlen en bouwen ze

verder aan een algemene basis binnen de dans.  

Er wordt afgewisseld tussen verschillende stijlen : de ene keer is de les meer Jazz georiënteerd, de andere keer meer richting Funk of Streetdance.

Er wordt gewerkt aan energie, inleving en uitstraling.  

Techniek, lichaamscoördinatie en lenigheid krijgen ook de nodige aandacht.

We raden bij FunkyBallet Kids aan om daar meer

de technische aspecten van dans te ontwikkelen.

Vanaf 6 j.

KLASSIEKE

STIJL

KLASSIEK BALLET

Woensdag 15u30  /  vanaf 8 j.
Woensdag 16u30  /  vanaf 10 j.
Woensdag 17u30  /  vanaf 12 j.
Woensdag 20u00  /  vanaf 14 j.

Een dansvorm waarin techniek en sierlijkheid een grote rol spelen. Uitstekend voor de bewustwording van de lichaamshouding. De oefeningen worden aan de ‘barre’ en ‘au milieu’ gedaan, waarbij extra aandacht is voor coördinatie, beheersing en uitvoering.

Alhoewel klassiek ballet een dansdiscipline op zich is, kan het een ideale basis en ondersteuning voor alle andere dansvormen zijn. 

Wil je van dans 'jouw hobby' maken is het meekrijgen van een basis van klassiek ballet niet weg te denken, om op langere termijn ten volle van jouw hobby te genieten. 

Hier vorm je een totaal danslichaam.

Vanaf 8 j.

Woensdag 18u30  /  vanaf 12 j.

POINTES

Vaak is dit waar beginnende balletdanseressen naar streven: dansen op pointes of spitzen. Sierlijke bewegingen maken, alles er licht en luchtig uit laten zien, dat is waar het om draait! Maar vergis u niet, hoe makkelijk het er ook uit mag zien, in praktijk is dit niet evident... 

Het is een belangrijk onderdeel geworden in Klassiek Ballet en kan alleen worden uitgevoerd door dansers die een goed niveau in de Klassieke dans hebben en goede voeten. 

Voor de lessen 'pointes' is het verplicht om ook leerling te zijn in de les klassiek ballet. Daar dit uit het klassiek ballet een verdere doorstroming is.

Vanaf 12 j.
41412157_m.jpg

MODERN

Zaterdag 11u30  /  vanaf 9 j.
Zaterdag 14u00  /  vanaf 12 j.

Moderne dans is er in vele vormen. 

Je ontwikkelt een heldere grondtechniek, die behalve overzichtelijk ook fysiek comfortabel is. Daarnaast werken we met flow, adem, dynamiek, ritme en muzikaliteit. 
In deze lessen staat centraal dat het lichaam zeggingskracht heeft en dat een danser betekenis geeft aan beweging en communiceert door beweging. 

Moderne dans neemt, in tegenstelling tot klassieke dans en jazz, de natuurlijke bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam als uitgangspunt.

Het bevat een scala aan bewegingsmogelijkheden, zoals zwaaien en zwieren,

ritme, krachtige bewegingen enz.

Vanaf 9 j.

Zaterdag 12u30  /  vanaf 10 j. 
Zaterdag 15u00  /  vanaf 14 j. 

JAZZ

De Jazz kent vele stijlen en invloeden: modern jazz, afro jazz...  Het kenmerk is het dynamische karakter; het is explosief, ritmisch, uitdagend en sportief.

Elke docent geeft zijn eigen accent aan de lessen.

Jazz is ontstaan uit de Amerikaanse smeltkroes van culturen en wordt nog steeds

beïnvloed door nieuwe trends. Variatie en swingen!

Jazz-bewegingen zijn contrastrijk.  Ze zijn soms vloeiend en soms scherp, waardoor er dynamiek ontstaat.  Swingend en ritmische tegenover lyrisch en sensueel.  

Al deze aspecten proberen we in oefeningen en danscombinaties samen te brengen,

om ze op eigentijdse muziek uit te voeren. 

Vanaf 10 j.

CONTEMPORARY

Donderdag 19u30  /  vanaf 12 j.
Zaterdag 16u00  /  vanaf 14 j.

Contemporary of hedendaagse dans is een dansstijl die zich focust op het interpreteren van de eigen dans-ideeën en waar het lichaam als expressie- en communicatiemiddel dient.

Deze dansexpressie omvat meerdere dansstijlen tot één geheel.

De hedendaagse dansers worden vandaag geconfronteerd met een oneindige variëteit van genres en technieken. Het is vanuit deze diversiteit dat ze hun persoonlijke synthese moeten realiseren. Zo ook in deze wekelijkse lessen. 

Vanaf 12 j.
IMG_0507.JPG

HIPPE          STIJL

FUNKY DANCE

Zaterdag 10u30  /  vanaf 7 j.
Donderdag 17u30 /  vanaf 11 j.
Donderdag 20u30  /  vanaf 14 j.

Funky Dance staat voor swing en voor extra aandacht voor houding en juiste plaatsing. 

Na een goede warming-up komt de echte swing aan bod, die je zowel op de plaats als door de ruimte beoefent. Op toffe beats worden flitsende 'moves' gemaakt. Er wordt veel tijd besteed aan een goede techniek, gebaseerd op modern dansen. Elke les wordt er ook gewerkt aan een te gekke danscombinatie. Op een dansante manier werk je aan je conditie maar ook aan houding, kracht en souplesse.

Vanaf 8 j.
Funky Foto - 02.png

Zaterdag 9u30  /  vanaf 7 j.
Donderdag 18u30  /  vanaf 10 j. 

STREETDANCE

Streetdance is "bouncen op de beat" men danst vooral op street, hiphop en R&B muziek.

Een van de grootste inspiratiebronnen voor streetdance was Mc Hammer, een oldschool rapper bekend om zijn danspasjes.  Streetdance is niet gewoon dansen,

maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. 

De Streetdance vormen die wij onderwijzen hebben elementen van de diverse

stromingen die voor een breder publiek dansbaar zijn.  

Streetdance is nog steeds hot op het moment. Veel dansers kiezen deze explosieve vorm om echt eens lekker 'uit je dak' te gaan.
De lessen hebben een toegankelijk instapniveau, waardoor iedereen die zin heeft om te dansen op hiphop muziek, hier perfect al vanaf 7 jaar terecht kan.

Vanaf 7 j.

HIP HOP

Dinsdag 17u30  /  vanaf 10 j.
Dinsdag 19u30  /  vanaf 12 j.
Zaterdag 18u00  /  vanaf 14 j.

Hip Hop is bij het grote publiek vooral bekend als muziekstroming, maar voor de leden

van de subcultuur gaat hiphop meestal verder dan alleen muziek maken. 

Hip Hop is een dansstijl die vraagt om veel energie, creativiteit, goed kunnen isoleren

en combineren met je lichaamsdelen en ritmegevoel. 

Het combineert zachte en ruwe bewegingen.  

Hip Hop is opgebouwd uit verschillend hip hop  sub-dansstijlen zoals :   popping, locking, waving, housing, strobing, wacking, krimping old style, new style. 

                          Die elk aan speciale techniek is gekoppeld.  

Vanaf 10 j.

Dinsdag 18u30  /  vanaf 12 j.
Zaterdag 17u00  /  vanaf 15 j. 

DANCE HALL

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De Caraïbische noot maakt het tot een muzikale, speelse en creatieve dansvorm. 

De komst van de digitale instrumenten uit de jaren '80 - kenmerkend zijn de drumpatronen op de voorgrond- voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond 'Ragga'. 
Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. 

Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend voor de substijlen. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen is heel leuk.

Vanaf 12 j.

ONZE

SPECIALS

Vrijdag 17u30  /  vanaf 8 j.
Vrijdag 18u30  /  vanaf 11 j. 

Vanaf 8 j.

GROOVY DANCE MIX

Dansers Groovy Dance Mix.png

Ken je dat...  je wil zo graag dansen en weet toch maar niet te kiezen wat je exact wil van dansstijl.  In 'The Groovy Dance Mix' heb je, zoals het al voor zich spreekt, een MIX van diverse dansstijlen. maar wel degelijk allemaal gebaseerd op basis en techniek van dans. Maar ook allemaal in een up-to-date kleedje. Geen klassiek maar dansen met een beat.  Groovy dance is hip en dat zal je snel gaan merken. 

Kortom een dansles die er voor zorgt dat je het nodige leert van dansen maar op de meest relax, ontspannende, en vooral 'funny' manier. DOEN dus ! 

BROADWAY-MUSICAL

Woensdag 19u00  /  vanaf 12 j.

Kan jij ook niet genoeg krijgen van  zingen, dansen en acteren? 

En zie je het zitten om dat elke week te doen? 

Dan zijn onze Broadway-Musical lessen ongetwijfeld iets voor jou.  

Tijdens deze lessen leer je elke week de kneepjes van het vak.

Verdiep je in de beste danstechnieken van musical, leer hoe je je beste kanten

in de verf zet op het podium en dans zoals je nooit eerder hebt gedurfd. 

Vanaf 12 j.

Zaterdag 13u30  /  vanaf 6 j.

STRETCHING

Stretching is een sportdiscipline die eruit bestaat de spieren en gewrichten tot een maximum uit te rekken.  De oefeningen gebeuren door het rekken van de spieren in statische posities.  Deze statische rekwisities moeten gedurende een bepaalde tijd aangehouden worden om de spieren als het ware uit te rekken.  Hierdoor vergroot de soepelheid in de spier wat er dan voor zorgt dat de spier bij de volgende oefening opnieuw net iets verder uitrekt.  

De les heeft na een positief effect op de soepelheid ook een zeer positieve invloed op de gemoedstoestand van de danser. 

Vanaf 6 j.
38946312_m.jpg
bottom of page